fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar


Jídelníček

Jídelní lístek

17.6. Pondělí
chléb, rozhuda s pažitkou, latté s mlékem, ovoce /1,7,12/
Aničky krémová květáková polévka se zlatým hráškem /1,3,7/
aljašská treska na citrónovém másle, brambor, kompot, čaj /4,7/
obilné cereálie - zvířátka, mléko /1,7/
18.6. Úterý
houska, tavený sýr, bílá káva, ovoce /1,7/
Marušky polévka s krupicovými knedlíčky /1,3,7,9/
krůtí plátek po provensálsku, rýže parboiled, sirup /1/
veka, mrkvová pomazánka s pórkem, mléko /1,7/

19.6. Středa
vanilkové Bibi, rohlík, čaj, ovoce /1,7/
Míšova polévka - hovězí vývar s nudličkami /1,9/
baskické fazole, chléb, čaj /1,7/
dalamánek, šunková pěna, mléko /1,7/
20.6. Čtvrtek
sezam.banketka,bylinkové máslo,mléko,kedluben,ředkvička /1,7,11/
Honzíkova drožďová polévka /1,3,7,9/
hamburská kýta, kynutý knedlík, multivitamín /1,3,7,9/
chléb, severská pomazánka, čaj /1,4,7/




21.6. Pátek
tmavý toustový chléb, vaječná pomazánka, mléko, ovoce /1,3,6,7/
Viktorky zeleninová polévka s francouzskou čočkou /9/
šumavské nudle s kuřecím masem, zel.obloha, ledový čaj /1,7/
karlovarský rohlík, ochucené mléko, ovoce /1,7/
   Vytisknout  

Vážení rodiče,
podle  směrnice 1169/2011 EU se bude od 13.12.2014 v jídelníčku školního stravování vyskytovat nový údaj  o alergenech. U každého pokrmu ( který je obsahuje) bude uvedeno číselné označní daného typu alergenu. Celkový přehled jednotlivých typů alergenů je vám k dispozici na webových stránkách MŠ, na nástěnkch v šatnách vašich dětí a k nahlédnutí je i v kanceláři vedoucí školní jídelny. Alrgeny jsou samy o sobě neškodné látky, které způsobují potíže jen citlivým jedincům se sklonem k alergii.Pro osoby, které nemají sklony k alergii jsou tyto látky neškodné a žádné reakce  nevyvolávají.

SEZNAM ALEGENŮ
1 - OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK 
( pšenice, žito, ječmen,oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 - KORÝŠI ( a výrobky z nich)
3 - VEJCE (  a výrobky z nich)
4 - RYBY ( a výrobky z nich)
5 - PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)- (a výrobky z nich)
6 - SOJOVÉ BOBY (SÓJA)- (a výrobky z nich)
7 - MLÉKO ( a výrobky z něj)
8 - SKOŘÁPKOVOVÉ PLODY ( mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich )
9 - CELER ( a výrobky z nich)
10 - HOŘČICE ( a výrobky z nich)
11 - SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) (a výrobky z nich)
12 - OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY ( v koncentracích vyšších 10 mg, ml/g, l, vyjádřeno v SO2
13 - VLČÍ BOB (LUPINA) - ( a výrobky z něj)
14 - MĚKKÝŠI ( a výrobky z nich)

Změna jídelníčku vyhrazena. Pitný režim po celý den. Vydané jídlo (potravina) je určeno k okamžité spotřebě.

Informace o stravování poskytuje vedoucí školní jídelny pí.Martina Hotařová.
Můžete telefonovat na tel.číslo : 312 522 941 nebo mailovat na adresu : hotarova@skolkyslansko.cz