Jídelníček
Jídelní lístek
4.11. Pondělí chléb, sýrová pěna, mléko, ovoce /1,7/ Haničky polévka z kořenové zeleniny /9/ sladké knedlíky s jablky a tvarohem, čaj /1,3,7/ karlovarský rohlík, bílá káva /1,7,12/ |
5.11. Úterý houska, paprikové pomazánkové máslo,latté s mlékem,ovoce /1,7,12/ Esterky polévka s drožďovými nočky /1,3,7,9/ dušený králík na kmíně, rýže parboiled, sirup /1,3,7,8/ chléb, liberecká pomazánka, mléko /1,7/ |
6.11. Středa rohlík, pomazánka z červené čočky, čaj, ovoce /1,7/ Tádova polévka - hovězí vývar s nudličkami /1,3,6,9/ francouzské brambory, zeleninová obloha, sirup /3,7/ skořicové polštářky, mléko /1,7/ |
7.11. Čtvrtek vánočka s rozinkami, caro s mlékem, ovoce /1,7,12/ Jasmínky zahuštěná vločková polévka /1,7,9/ rajská omáčka s masovými kuličkami, těstoviny, čaj /1,3,7/ obložená veka se strouhanou mrkvičkou, mléko /1,7/ |
8.11.Pátek sezamová banketka, rybičková pomazánka se zeleninou, čaj /1,4,7,11/ Zhu česneková polévka s bramborem /9/ šumavské nudle s kuřecím masem a pórkem, sirup /1,3/ chléb s ramou, vařené vejce, mléko /1,3,7/ |
Vážení rodiče,
podle směrnice 1169/2011 EU se bude od 13.12.2014 v jídelníčku školního stravování vyskytovat nový údaj o alergenech. U každého pokrmu (který je obsahuje) bude uvedeno číselné označení daného typu alergenu. Celkový přehled jednotlivých typů alergenů je vám k dispozici na webových stránkách MŠ, na nástěnce školního stravování a k nahlédnutí je i v kanceláři vedoucí školní jídelny. Alergeny jsou samy o sobě neškodné látky, které způsobují potíže jen citlivým jedincům se sklonem k alergii.Pro osoby, které nemají sklony k alergii jsou tyto látky neškodné a žádné reakce nevyvolávají.
SEZNAM ALERGENŮ
1 - OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 - KORÝŠI (a výrobky z nich)
3 - VEJCE (a výrobky z nich)
4 - RYBY (a výrobky z nich)
5 - PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) - (a výrobky z nich)
6 - SOJOVÉ BOBY (SÓJA) - (a výrobky z nich)
7 - MLÉKO (a výrobky z něj)
8 - SKOŘÁPKOVOVÉ PLODY (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich )
9 - CELER (a výrobky z nich)
10 - HOŘČICE (a výrobky z nich)
11 - SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) (a výrobky z nich)
12 - OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY (v koncentracích vyšších 10 mg, ml/g, l, vyjádřeno v SO2
13 - VLČÍ BOB (LUPINA) - (a výrobky z něj)
14 - MĚKKÝŠI (a výrobky z nich)
Změna jídelníčku vyhrazena. Pitný režim po celý den. Vydané jídlo (potravina) je určeno k okamžité spotřebě.
Informace o stravování poskytuje vedoucí školní jídelny pí.Martina Hotařová.
Můžete telefonovat na tel.číslo : 312 522 941 nebo mailovat na adresu : hotarova@skolkyslansko.cz