Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar


Jídelníček

Jídelní lístek

22.4. Pondělí
chléb, jahodové máslo, bílá káva, ovoce /1,7,12/
Haničky polévka z pečených fazolí
přírodní plátek, rýže parboiled, čaj /1,3,7,8/
sezamová banketka, okurková pomazánka s lučinou, mléko /1,7,11/
23.4. Úterý
obložený chléb se šunkou, mléko, ovoce /1,7/
Justýnky hvězdičková polévka /6,9,10,13/
aljašská treska na pórku, brambor, sirup /4/
sladký rohlík, kakao /1,3,7/
24.4. Středa
houska, jarní pomazánka, latté s mlékem, ovoce /1,7,12/
Tádova polévka - hovězí vývar s osmaženým hráškem /1,3,7,9/
mexický guláš, těstoviny, ledový čaj /1,3/
chléb, ochucené pomazánkové máslo, mléko /1,7/
25.4. Čtvrtek
veka, šlehaná rama s pažitkou, mléko, ovoce /1,7/
Esterky polévka s bulgurem /1,3,7,8,9/
pečený králík, bramborové nočky, dušené červené zelí, čaj /1,12/
rohlík, tavený sýr s příchutí, bikava /1,7,12/
26.4.Pátek
chléb, tuňáková pomazánka, čaj, ovoce /1,4,7/
Jasmínky polévka s vaječným kapáním /1,3,9/
tarhoňa se zeleninou a kuřecím masem, sirup /1,3,6,9,10/
ovocná cereální tyčinka, ovocné mléko /1,5,6,7/
   Vytisknout  

Vážení rodiče,
podle  směrnice 1169/2011 EU se bude od 13.12.2014 v jídelníčku školního stravování vyskytovat nový údaj  o alergenech. U každého pokrmu (který je obsahuje) bude uvedeno číselné označení daného typu alergenu. Celkový přehled jednotlivých typů alergenů je vám k dispozici na webových stránkách MŠ, na nástěnce školního stravování a k nahlédnutí je i v kanceláři vedoucí školní jídelny. Alergeny jsou samy o sobě neškodné látky, které způsobují potíže jen citlivým jedincům se sklonem k alergii.Pro osoby, které nemají sklony k alergii jsou tyto látky neškodné a žádné reakce  nevyvolávají.

SEZNAM ALERGENŮ
1 - OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK 
(pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 - KORÝŠI (a výrobky z nich)
3 - VEJCE (a výrobky z nich)
4 - RYBY (a výrobky z nich)
5 - PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) - (a výrobky z nich)
6 - SOJOVÉ BOBY (SÓJA) - (a výrobky z nich)
7 - MLÉKO (a výrobky z něj)
8 - SKOŘÁPKOVOVÉ PLODY (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich )
9 - CELER (a výrobky z nich)
10 - HOŘČICE (a výrobky z nich)
11 - SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) (a výrobky z nich)
12 - OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY (v koncentracích vyšších 10 mg, ml/g, l, vyjádřeno v SO2
13 - VLČÍ BOB (LUPINA) - (a výrobky z něj)
14 - MĚKKÝŠI (a výrobky z nich)

Změna jídelníčku vyhrazena. Pitný režim po celý den. Vydané jídlo (potravina) je určeno k okamžité spotřebě.

Informace o stravování poskytuje vedoucí školní jídelny pí.Martina Hotařová.
Můžete telefonovat na tel.číslo : 312 522 941 nebo mailovat na adresu : hotarova@skolkyslansko.cz