Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar


Jídelníček

Jídelní lístek

4.11. Pondělí
chléb, sýrová pěna, mléko, ovoce /1,7/
Haničky polévka z kořenové zeleniny /9/
sladké knedlíky s jablky a tvarohem, čaj /1,3,7/
karlovarský rohlík, bílá káva /1,7,12/
5.11. Úterý
houska, paprikové pomazánkové máslo,latté s mlékem,ovoce /1,7,12/
Esterky polévka s drožďovými nočky /1,3,7,9/
dušený králík na kmíně, rýže parboiled, sirup /1,3,7,8/
chléb, liberecká pomazánka, mléko /1,7/
6.11. Středa
rohlík, pomazánka z červené čočky, čaj, ovoce /1,7/
Tádova polévka - hovězí vývar s nudličkami /1,3,6,9/
francouzské brambory, zeleninová obloha, sirup /3,7/
skořicové polštářky, mléko /1,7/
7.11. Čtvrtek
vánočka s rozinkami, caro s mlékem, ovoce /1,7,12/
Jasmínky zahuštěná vločková polévka /1,7,9/
rajská omáčka s masovými kuličkami, těstoviny, čaj /1,3,7/
obložená veka se strouhanou mrkvičkou, mléko /1,7/
8.11.Pátek
sezamová banketka, rybičková pomazánka se zeleninou, čaj /1,4,7,11/
Zhu česneková polévka s bramborem /9/
šumavské nudle s kuřecím masem a pórkem, sirup /1,3/
chléb s ramou, vařené vejce, mléko /1,3,7/
   Vytisknout  

Vážení rodiče,
podle  směrnice 1169/2011 EU se bude od 13.12.2014 v jídelníčku školního stravování vyskytovat nový údaj  o alergenech. U každého pokrmu (který je obsahuje) bude uvedeno číselné označení daného typu alergenu. Celkový přehled jednotlivých typů alergenů je vám k dispozici na webových stránkách MŠ, na nástěnce školního stravování a k nahlédnutí je i v kanceláři vedoucí školní jídelny. Alergeny jsou samy o sobě neškodné látky, které způsobují potíže jen citlivým jedincům se sklonem k alergii.Pro osoby, které nemají sklony k alergii jsou tyto látky neškodné a žádné reakce  nevyvolávají.

SEZNAM ALERGENŮ
1 - OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK 
(pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 - KORÝŠI (a výrobky z nich)
3 - VEJCE (a výrobky z nich)
4 - RYBY (a výrobky z nich)
5 - PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) - (a výrobky z nich)
6 - SOJOVÉ BOBY (SÓJA) - (a výrobky z nich)
7 - MLÉKO (a výrobky z něj)
8 - SKOŘÁPKOVOVÉ PLODY (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich )
9 - CELER (a výrobky z nich)
10 - HOŘČICE (a výrobky z nich)
11 - SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) (a výrobky z nich)
12 - OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY (v koncentracích vyšších 10 mg, ml/g, l, vyjádřeno v SO2
13 - VLČÍ BOB (LUPINA) - (a výrobky z něj)
14 - MĚKKÝŠI (a výrobky z nich)

Změna jídelníčku vyhrazena. Pitný režim po celý den. Vydané jídlo (potravina) je určeno k okamžité spotřebě.

Informace o stravování poskytuje vedoucí školní jídelny pí.Martina Hotařová.
Můžete telefonovat na tel.číslo : 312 522 941 nebo mailovat na adresu : hotarova@skolkyslansko.cz